(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Popletená hrnková buchta - zalitá mikulášskou čokoládou
![Popletená hrnková buchta - zalitá mikulášskou čokoládou](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090104/14/j34904.jpg)
Potřebné ingredience
1 kysaná smetana (200 g), 3 vejce, 1 hrnek moučkového cukru (vrchovatý), 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky sody, 2 lžíce kakaa, mléko, rozinky namočené v rumu (nemusí být), 1/2 rozpuštěné hery, 1 dcl oleje, mletá skořice (nemusí být).
Poleva: 1 velký Mikuláš + 1 velký čert, máslo, rum.
cukrové zdobení.
Postup přípravy
Původně hrnková kefírová buchta, ale zapomněla jsem, že ho nemám, tak jsem musela improvizovat a překvapivě byla buchta moc dobrá.
Šleháme kys. smetanu, vejce a cukr. Postupně přidáme olej a heru, ml. skořici, mouku, sodu a mléko. Odděláme trochu hmoty a do ní přidáme kakao. Pokud je hmota hustá dáme ještě trochu mléka.
Na vymazaný a vysypaný plech nalejeme světlou hmotu, potom cikcak tmavou hmotu a trochu spojíme vidličkou obě hmoty. Pečeme při 200 stupních cca 25 minut.
Poleva:
nad párou roztopíme mikulášské figurky a máslo do středně tekuté hmoty. Až je vlažná přidáme trochu rumu - chuť je potom výborná. Ale pozor - s rumem to moc nepřehánějte nebo se poleva srazí.
Dobrou chuť.
Šleháme kys. smetanu, vejce a cukr. Postupně přidáme olej a heru, ml. skořici, mouku, sodu a mléko. Odděláme trochu hmoty a do ní přidáme kakao. Pokud je hmota hustá dáme ještě trochu mléka.
Na vymazaný a vysypaný plech nalejeme světlou hmotu, potom cikcak tmavou hmotu a trochu spojíme vidličkou obě hmoty. Pečeme při 200 stupních cca 25 minut.
Poleva:
nad párou roztopíme mikulášské figurky a máslo do středně tekuté hmoty. Až je vlažná přidáme trochu rumu - chuť je potom výborná. Ale pozor - s rumem to moc nepřehánějte nebo se poleva srazí.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé